Lemon slice øyenbrynsløft

Dette er en enkel, men effektiv prosedyre som hovedsakelig hever den ytre halvdelen av øyenbrynet og effektivt avhjelper hengende øyenbryn som kommer med alderen. Inngrepet kan også indirekte til en viss grad gjøre noe med overskuddshud på den ytre del av øyelokket.

Hvem kan ha nytte av øyenbrynsløft?

Dersom du opplever at dine øyenbryn har blitt hengende og avstanden mellom bryn og øye har blitt mindre, og derved gir deg et «trøtt» uttrykk eller dersom brynene henger over øyelokkene og dette plager deg, kan du være en god kandidat for denne prosedyren. Dersom du i tillegg ønsker et løft av pannen, vil ikke dette inngrepet være tilstrekkelig for dine ønsker.

Vurdering før øyenbrynsløft!

Under konsultasjonen må du være åpen om hvilke målsetning du har med inngrepet og hva du ønsker å oppnå. Du vil måtte informere om din helsetilstand og sykehistorie, inkludert medikamenter. Kirurgen vil undersøke pannen og forholdet mellom øyenbrynene og øynene. Basert på undersøkelsen vi kirurgen kunne forklare deg hvorvidt du er en passende kandidat for denne prosedyren.

Hvordan utføres et øyenbrynsløft?

Hos langt de fleste pasienter gjøres inngrepet i lokal bedøvelse. Snittet i huden plasseres ved øyenbrynslinjen slik at arret blir godt skjult. Hud blir så fjernet med et sitronskiveformet snitt, og brynet blir festet til det underliggende vevet dersom dette er nødvendig. Til sist blir huden lukket.

Risikoer ved øyenbrynsløft!

Som ved alle kirurgisk inngrep er de en liten risiko forbundet med blødning, infeksjon, forsinket sårtilheling og arrdannelse. Mer spesifikt for dette inngrepet kan det forekomme asymmetri, tilbakefall av hengende øyenbryn og i sjeldne tilfeller nerveskade og øyeirritasjon.

Rekonvalesens etter øyenbrynsløft

Etter inngrepet vil du være på sykehuset i noen timer. Det anbefales å bruke avkjølende kompresser hjemme ved behov for å avgrense hevelse og blåmerker som kan forekomme i varierende grad. Smerte og ubehag behandles enkelt med smertestillende tabletter. Fjerning av suturene gjøres vanligvis 7 dager etter operasjonen.