Leppekonturering og rynkebehandling

For å kunne glatte ut rynker, endre ansiktskontur og øke fylde i tynne lepper har det blitt utviklet et stort utvalg av ulike substanser til injeksjon. De fleste av disse behandlingene krever ikke at pasientene er lenge borte fra jobb og de gir et umiddelbart resultat etter bare noen minutter med behandling.

Injeksjonsbehandling kan benyttes i ulike deler av ansiktet:

– Vertikale linjer mellom øyenbrynene, rynker i panne

– „Kråkeføtter” hos utvalgte pasienter
– Rynker rundt øvre eller nedre leppe

– Fjerning av kviser
– Korrigering av ujevnhet på neserygg
– Leppeforstørring
– Forstørring av kjeve og hake.

Typer av fillere

Fillere som gir midlertidig resultat (måneder – noen år):

Denne kategorien inneholder blant annet kollagen, hyaluronsyre baserte substanser, laktose, dextranderivater og polycrylamid. Effekten varer fra noen måneder opp til fem år. Brukes vanligvis i rynkebehanling og leppekonturering.

Fillere som varer i mange år:

PMMA, HEMA, polycrylamid. Disse injeksjonene anbefales for justering av ansiktskontur og for å fylle ut permanente linjer og fordypninger. Ved denne type behandling er det viktig at man ikke overkorrigerer. Her underkorrigerer vi heller og justerer etter tre måneder dersom det injeksjonen ikke var tilstrekkelig.

Hvordan utføres injeksjonsbehandling?

Substansene nevnt ovenfor injiseres i huden ved hjelp av en svært tynn nål. For overfladiske rynker benytter vi lokalbedøvelse ved hjelp av et plaster som settes over området 1-1,5 timer før behandlingen. For de mer dyptgående rynkene samt for lepper benyttes lokalbedøvelse som injiseres under huden. Inngrepet varer vanligvis fra 10 til 40 minutter. Da områdene som blir injisert vil hovne opp kan du ikke forvente det endelige resultatet før etter en ukes tid. Dette gjelder særskilt injeksjonsbehandlinger i leppene. Hevelsen tar som regel 2-3 dager før den går over og misfarging på leppene tar 1-2 uker før de forsvinner

Risko ved injeksjonsbehandling:

Enhver substans har potensiale for å gi en allergisk reaksjon i sjeldne tilfeller. Dette kan gi lokal hevelse, rødhet eller sensitivitet i huden. Liknende symptomer kan oppstå dersom man får infeksjon etter injeksjonen. Begge disse komplikasjonene kan løses med riktig behandling etter injeksjonene. Dersom man tidligere har gjennomgått Herpes infeksjon kan behandlingen i seg selv utløse et nytt utbrudd.

Rekonvalesens etter injeksjon:

Området som behandles bør få ro i noen dager etter injeksjonen. Massasje, kosmetisk behandling og bruk av kremer frarådes på det sterkeste. Man bør unngå overdreven bruk av mimikk, latter, overdrevet snakking og hard tygging. Det behandlede området skal ikke utsettes for sol, solarium samt ekstreme temperatursvingninger inntil hevelsen er gått ned og rødheten i huden har gått tilbake.

Injeksjonsbehandling anbefales ikke:

– Ved kjent allergi for noen av substansene
– Ved kjent hudsykdom som for eksempel Herpes
– Ved alvorlig allergisk sykdom
– Ved autoimmun sykdom
– Dersom pasienten tar antikoagulerende medisin (Aspirin, Heparin etc.)