Leggimplantat

For dette inngrepet brukes det et spesielt designet silikonimplantat, og inngrepet har som mål å forbedre konturen, formen og størrelsen på tykkleggen.

Hvem kan ha nytte av leggimplantat?

Det er en veldig personlig beslutning å gjennomgå et kirurgisk inngrep. Du må være sikker på at DU vil dette! La ikke andre overtale deg å gjøre dette eller andre kirurgisk inngrep. Du kan ha nytte av dette inngrepet dersom du ikke er fornøyd med formen eller størrelsen på tykkleggen din. Dette kan være på grunn av at de aldri har utviklet seg i helhet, eller de ikke har utviklet seg symmetrisk – på samme måte på begge sidene. Du bør også vurdere prosedyren hvis du føler at tykkleggen din ikke har tilstrekkelig muskulatur sammenlignet med resten av beina dine.

Evaluering for leggimplantat!

I tillegg til en detaljert helsehistorie, blir tykkleggens størrelse, form og kontur av underbena evaluert og drøftet i løpet av konsultasjonen. Kvaliteten på huden din blir også tatt i betraktning.
I løpet av konsultasjonen vurderes typer av implantater og deres plassering i forhold til tykklegg muskulaturen. Det er viktig at du forstår alle aspektene som hører til den planlagte operasjonen, og i tilfelle du er usikker er vi behjelpelige med informasjon.

Hvordan blir inngrepet utført?

Før et inngrep som leggimplantat må du ha utført blodprøver som er nødvendige for operasjonen. Prosedyren blir vanligvis utført under narkose. Snittet blir strategisk plassert noen cm under kneet for å sikre at det ikke er lett synlig. Det forberedes en lomme, vanligvis rett over muskelen, men innenfor muskelfascien. Etter dette blir implantatet satt inn, og fascien og det overliggende snittet blir lukket med absorberbare suturer.

Rekonvalesens etter leeggimplantat

Du overnatter på klinikken etter inngrepet. Det kan hende at det blir lagt inn drensrør – plastikkrør – som kommer ut på hver side, som samler ekstra væske/blod. Vanligvis blir disse fjernet dagen etter, før du blir skrevet ut. Tykkleggene dine blir oppsvulmet, og det vedvarer de første 2-3 ukene. Kirurgen kommer til å forskrive smertestillende og annen medisin som bedømmes å være nødvendig. Du skal unngå overdrevne bevegelser. Det brukes absorberbare suturtråder, men knutene må kanskje fjernes etter to uker. Trening skal unngås i de første 8 ukene, avhengig av tilheling. Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss til oppfølging, etter en uke, 2 uker og 3 måneder.