Overarmsløft

Overarmsløft, også kalt Brachioplastikk, har som mål å fjerne overflødig hud sammen med det underliggende fettvev fra overarmen. Dette gir en bedret kontur og  strammere hud.

Hvem kan ha nytte av et overarmsløft?

Det er en veldig personlig beslutning å gjennomgå et kirurgisk inngrep. Du må være sikker på at DU vil dette! La ikke andre overtale deg å gjøre dette eller andre kirurgisk inngrep. Dersom du er plaget av overflødig og slapp hud på overarmene kan du ha nytte av et slikt inngrep. Inngrepet passer vanligvis for et ellers sunt individ som, på tross av et sunt kosthold og trening, ikke er komfortabel med overarmene s utseende. Den overflødige hud og fettvev kan ha tilkommet som følge av alder, vektvariasjoner eller markant vekttap. Tilstanden kan også tildels komme av arv.

 

Det er viktig at du har realistiske forventninger og at du ikke ser på angrepet som en måte å gå ned i vekt. Dersom du planlegger å gå ned i vekt er det best å utsette inngrepet til etter dette er gjennomført.

Evaluering for overarmsløft!

Kirurgen vil vite hvorfor du ønsker å gjennomgå denne prosedyren, og hva forventningene og målsetningene dine er når det gjelder inngrepet. I løpet av konsultasjonen undersøkes armene dine og kirurgen vil beslutte hvor mye overflødig hud som trygt kan fjernes. Du vil måtte ta blodprøver som er relevante for operasjonen. Det er viktig at du forstår alle aspektene som hører til den planlagte operasjonen, og i tilfelle du er usikker er vi behjelpelige med informasjon

Hvordan utføres et overarmsløft?

Overarmsløft gjennomføres vanligvis i narkose. Hos noen vil det være fordelaktig å starte med en fettsuging av det aktuelle området. Det legges så et snitt i huden på innsiden av overarmen som gjør det mulig å fjerne det meste av den overflødige overflødig huden fra armhulen til albue. Til sist blir såret suturer sammen og det blir lagt på et kompresjonsplagg over bandasjene

Risiko involvert i overarmsløft!

Det vil ved overarmsløft, i likhet med alle større kirurgiske inngrep, være noe risiko involvert. I tillegg til mulig risiko med narkosen vil det alltid være en liten risiko for blødning, dårlig sårtilheling, ujevne arr og infeksjon. Andre sjeldne komplikasjoner inkluderer nerveskade, seromdannelse, hevelse i arm (lymfødem), Dyp venetrombose (blodpropp), blodpropp i lungene og fett- eller hudnekrose. Alle disse kan gjøre det nødvendig med reoperasjon eller innleggelse på sykehus..

Rekonvalesens etter overarmsløft!

Du vil overnatte på sykehuset i en eller to netter etter operasjonen. Det kan bli lagt inn drensrør – plastikkrør – som kommer ut på hver side, som samler overflødig væske/blod. Vanligvis blir disse fjernet dagen etter, før du blir skrevet ut. Du blir skrevet ut med nye bandasjer og et kompresjonsplagg som hjelper til med tilhelingen. Du må bruke kompresjonsplagget i 6-8 uker etter operasjonen. Du vil få blodfortynnende sprøyter for å forebygge blodpropp etter operasjonen. Suturene fjernes etter 2 uker. I de 2 første ukene skal du unngå tung belastning. Kirurgen vil gi deg råd om gradvis økende aktivitet avhengig av din fremgang. Generelt skal du ikke bedrive trening de første 6 ukene. Du kan returnere til jobb etter 2-3 uker.