Rumpeforstørrelse

Rumpeforstørrelse som også kalles for gluteal forstørrelse er en kirurgisk prosedyre som har i sikte å forbedre konturen, formen og størrelsen på baken. Det kan gjøres ved hjelp av
et seteimplantat, det kan også gjøres med fettransplantasjon, AKA på engelsk Brazilian Butt Lift (BBL), eller noen ganger – avhengig av dine behov – kan det også være en kombinasjon av de to, dvs. hybrid rumpeforstørrelse.

Hvem kan ha nytte av rumpeforstørrelse?

Det er en veldig personlig beslutning å undergå et kirurgisk inngrep. Du må være sikker på at DU vil dette! La ikke andre overtale deg å undergå dette eller et annet kirurgisk inngrep. Du kan ha nytte av rumpeforstørrelse hvis du ikke er fornøyd med formen, størrelsen, projeksjonen eller symmetriet til rumpeballene dine.
Du må være frisk og ha realistske forventninger når det gjelder hva som kan oppnås på en sikker måte.

Evaluering for rumpeforstørrelse!

Kirurgen vil vite hvorfor du vil gjennomgå denne prosedyren, og hva forventningene dine er når det gjelder rumpeforstørrelse. I løpet av konsultasjonen for rumpeforstørrelse undersøkes og diskuteres størrelsen, formen og projeksjonen til din rumpe i tillegg til en detaljert helsehistorie. Kvaliteten på huden din blir også tatt i betraktning. Det blir tatt bilder og det diskuteres hvilke muligheter som er tilgjengelige for deg.
Hvis du vil undergå BBL eller hybrid rumpeforstørrelse, kommer kirurgen til å identifisere kroppsdeler som er best mulige for å rekruttere fett fra. Du må si ifra hvilke er de kroppsdelene hvor det er hardest for deg å bli kvitt fett fra. Dette kan være din mage, sidene eller lårene. Avhengig av hvor mye fett som er tilgjengelig, blir en del steder markert for fettsuging som passende for å vinne fett fra for lipofilling.
I løpet av samtalen blir det snakket om forskjellige rumpeimplantater og deres plassering i henhold til din rumpevev og muskel. Det er viktig at du forstår alle aspektene som hører til den planlagte forstørrelsen, og i tilfelle du er usikker, bare spør.

Hvordan blir en rumpeforstørrelse utført?

Det er mulig å forbedre rumpens størrelse, form og projeksjon enten ved hjelp av implantat, fettoverføring eller en kombinasjon av de to, avhengig av dine behov og presentasjon.
Inngrepet gjennomføres under narkose. Det finnes forskjellige snitt som kan brukes for å sette inn et implantat, den vanligste blir gjemt mellom seteballene. Det finnes også andre muligheter, som snitt plassert på toppen – dette er ikke ideelt, siden det er synlig-, eller rett i rynken under seteballene. Snittet gjør det mulig å forberede en implantatlomme mellom muskellagene. Det settes inn drenerør før implantatet blir satt inn, og snittet blir lukket med absorberbar sutur.
I tilfelle av fettransplantasjon forstørrelse, dvs. BBL, er det anbefalt med narkose untatt hvis det er en veldig begrenset prosedyre som planlegges. Fettsuging skjer med spesielle samlekanyler. Fettet blir bearbeidet og podet i henhold til markeringene som ble gjort i fettlaget i rumpeballene. I tilfelle av fettransplantasjon, kan det ta flere måneder før man får det endelige resultatet, siden det kan forekomme opphoving i begynnelsen. Opphovingen vil avta i løpet av noen uker. Det betyr ikke at prosedyren var mislykket, men det forventes at en del fettimplantat blir absorbert etter hvert, men mesteparten (60-70%) skal forbli på plass.
Resultatet av BBL er naturligere, ser finere ut og gir mindre projeksjon enn insetting av implantat. Samtidig så er det en grense for hvor mye fett som kan podes TRYGT. Det betyr at kanskje forstørrelsen ikke er like stor som innsettelsen av et implantat, og derfor er det noen ganger nødvendig å repetere prosedyren – opp til 3 ganger – for å oppnå det ønskede resultatet. Fordelen er at man unngår komplikasjoner som kan forekomme med rumpeimplantat.
Vennligst legg merke til at podet fett kan vokse eller minske i størrelse i tråd med svinginger i kroppsvekten. Det betyr at hvis du går ned i vekt, så kan rumpeballene bli mindre, og omvendt. De ovennevnte prinsippene gjelder i tilfelle av hybrid – i.e. insetting av implantat pluss BBL – forstørrelse.
Vennligst legg merke til at implantater har en tilbøyelighet til slittasje. Uansett type og produsent, er det godt å gå på årlig kontroll, og å vurdere bytte av implantater etter 10-12 år.

Helbredelse etter rumpeforstørrelse

Du overnatter på klinikken etter inngrepet. Det blir et drensrør – plastikkrør – som kommer ut på hver side, som samler ekstra væske/blod. Vanligvis blir disse fjernet dagen etter, før du blir skrevet ut. Rumpeballene dine blir oppsvulmet, og de forblir sånt i de første 2-3 ukene, oppsvulmingen avtar gradvis. Smertene og ubehaget pleier ikke å vare i mer enn 5-7 dager. Stedet hvor fettet ble samlet fra blir også følsomt og oppsvulmet i noen uker. Kirurgen kommer til å forskrive smertestillende og annen medisin som bedømmes å være nødvendig.
Det spesielle kompresjonsplagget må brukes i 8 uker. Hvis fettpoding var en del av rumpeforstørrelsen, skal du unngå å sitte lenge i de første to ukene. Du skal helst sove på magen i perioden som du blir fortalt å gjøre sånt. I løpet av de første to ukene skal du unngå kjøring, løfting av tunge objekter og brå bevegelser. Suturtrådene blir fjernet etter to uker. Trening skal unngås i de første 6-8 ukene avhengig av helbredelse. Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss til oppfølging etter en uke, 2 uker, 3 måneder og 12 måneder, etterpå årlig.