Både øvre og nedre øyelokk

Området rundt øynene er et spesielt område i aniktet. Problemer med øyelokkene kan gi en effekt på helhetsinntrykket, og selv små endringer er synlige. Øyelokkskirurgi kan gi en stor endring og gi et mer ungdommelig uttrykk.

Hvem ka ha nytte av øyelokkskirurgi?

Øyelokkskirurgi utføres oftest for å korrigere løs og rynkete hud som kommer med økende alder. Under prosedyren fjerner man den løse huden og gir området rundt øynene et glatt og mer ungdommelig preg. Resultatet av øyelokkskirurgi varer som regel i 10-12 år. Det kan tilkomme løs hud på ny som følge av aldringen. Dette kan korrigeres kirurgisk dersom det er nødvendig.

Operasjon er sjelden nødvendig før man er 35, inngrepet har ingen øvre aldersgrense og kan utføres både på kvinner og menn.

Hvordan utføres øyelokkskirurgi?

Operasjonen utføres i lokal bedøvelse hos de langt fleste. Vanlig øvre- og nedre
øyelokkskirurgi tar vanligvis rundt 1,5-2 timer. På det øvre øyelokket legges insisjonen langs
og over det øvre øyelokket. Tilsvarende lages snittet på det nedre øyelokket 1-2 mm under
øyevippene. Snittene lukkes med en fin tråd og såret sikres med tape. Øyelokkene kan bli
hovne etter operasjonen. Arrene er oftest veldig tynne og lite synlige.

Rekonvalesens etter øyelokkskirurgi

Etter en kort hvil og administrering av isposer, kan du reise hjem med ledsager. Det er vanligvis nok med noen dagers hvile før man kan gjenoppta vanlig daglig aktivitet. Smertestillende kan benyttes de førse dagene.

Etter operasjonen tar det vanligvis 1-2 uker før blødninger i huden er borte. Dagligdagse aktiviteter vil vanligvis ikke gi noen problemer dersom man bruker solbriller. Stingene fjernes etter fem dager. Øyelokkene vil kunne være hovne i ytterligere 2-3 uker. Man kan se sluttresultetet etter noen uker.

Uvanlige, men mulige risikoer

Blødning i øynene er sjelden, men kan gi komplikasjoner. Blødning kan gi røde øyne, som vanligvis absorberes i løpet av noen uker. Hevelse rundt øynene og keloide arr er sjeldne komplikasjoner