Bullhorn / Leppeløft

Dette enkle, men effektive inngrepet løfter overleppen. Inngrepet vil også indirekte gi noe forbedret uttrykk av overleppen og gi mer volum.

Hvem kan ha nytte av bullhorn / leppeløft?

Dersom du føler at overleppen over tid har mistet volum og form eller dersom du føler at avstanden mellom overleppe og nese er disproposjonal kan dette inngrepet være ideelt for deg. Det er viktig at inngrepet gjøres fordi du ønsker dette sterkt selv og at det ikke gjøres på oppfordring av andre.

Vurdering før bullhorn / leppeløft!

Under konsultasjonen må du være åpen om hvilke målsetning du har med inngrepet og hva du ønsker å oppnå. Du vil måtte informere om din helsetilstand og sykehistorie, inkludert medikamenter. Kirurgen vil undersøke overleppen og dens relasjon til nesen. Han/hun vil måle avstanden mellom nese og overleppen for å avgjøre om inngrepet vil være passende for deg og hvordan det vil påvirke formen på overleppen.

Hvordan utføres bullhorn / leppeløft?

Hos langt de fleste pasienter gjøres inngrepet i lokal bedøvelse. Snittet gjøres like under nesen, og følger nesens nedre kontur fint for å sikre et så skjult arr som mulig. En del av huden formet som et horn (bullhorn) fjernes og huden lukkes med ikke-absorberbare suturer.

Risiko ved bullhorn / leppeløft!

Som ved all kirurgi er det alltid en liten risiko for blødning, infeksjon, forsinket sårtilheling, uheldig arrdannelse eller asymmetri.

Rekonvalesens etter bullhorn / leppeløft

Etter inngrepet vil du være på sykehuset i noen timer. Det anbefales å bruke avkjølende kompresser hjemme ved behov for å avgrense hevelse og blåmerker som kan forekomme i varierende grad. Smerte og ubehag behandles enkelt med smertestillende tabletter. Fjerning av suturene gjøres vanligvis 7-9 dager etter operasjonen.