Rumpeløft

Rumpeløft er en kirurgisk prosedyre som har som mål å forbedre konturen, formen og størrelsen på baken. Det er en omfattende prosedyre med lang helbredelse.

Hvem kan ha nytte av rumpeløft?

Det er en veldig personlig beslutning å gjennomgå et kirurgisk inngrep. Du må være sikker på at DU vil dette! La ikke andre overtale deg å gjøre dette eller andre kirurgisk inngrep. Du kan ha nytte av rumpeforstørrelse hvis du ikke er fornøyd med formen, størrelsen, projeksjonen eller symmetrien på baken. Du må være frisk og ha realistiske forventninger når det gjelder hva som kan oppnås på en sikker måte.

Evaluering for rumpeløft!

Kirurgen vil vite hvorfor du ønsker å gjennomgå denne prosedyren, og hva forventningene dine er. I løpet av konsultasjonen undersøkes og diskuteres størrelsen, formen og projeksjonen til din rumpe i tillegg til en detaljert helsehistorie. Kvaliteten på huden din blir også tatt i betraktning, og retningen av løshet/slapphet i huden blir bestemt. Det blir tatt bilder og det diskuteres hvilke muligheter som er tilgjengelige for deg. Det er viktig at du forstår alle aspektene som hører til den planlagte forstørrelsen.

Hvordan blir en rumpeløft utført?

Inngrepet gjennomføres under narkose. Det finnes varierte snitt som kan brukes for å løfte rumpen, og din kirurg kommer til å tilpasse snittet basert på din presentasjon og preferanse. Det vanligste snittet er plassert på grensen mellom midjen og din øverste seteball. Dette snittet blir vanligvis godt dekket av undertøy og bikini. Dette muliggjør løfting av slapp hud og mobilisering av fettvev for å forbedre uttrykket. Drensrør blir satt inn før snittet blir lukket med sutur.
En annen mulig teknikk er å plassere snittet under rumpelinja helt på toppen av lårene. Dette er best i tilfelle uttrykket er godt, og det bare er lite ekstra hud på din nedre midje. Ved hjelp av denne teknikken er det bare litt slapp hud som fjernes for å gi bedre definisjon og en rundere utseende på rumpen.

Det er også mulig at det utføres fettsuging i begge tilfellene for å forbedre konturene.

Rekonvalesens etter rumpefløft

Du overnatter på klinikken etter inngrepet. Det blir et drensrør – plastikkrør – som kommer ut på hver side, som samler ekstra væske/blod. Vanligvis blir disse fjernet innen 2 dager etter inngrepet, og før du blir skrevet ut. Rumpeballene dine blir oppsvulmet, og det vedvarer i de første 2-3 ukene. Hevelsen avtar gradvis. Smertene og ubehaget pleier ikke å vare i mer enn 5-7 dager. Stedet hvor fettet ble samlet fra blir også følsomt og hovent i noen uker. Kirurgen kommer til å forskrive smertestillende og annen medisin som bedømmes å være nødvendig

Det spesielle kompresjonsplagget må brukes i 8 uker. Hvis fettpoding var en del av rumpeløftet, skal du unngå å sitte over lengre tid i de første to ukene. Du skal helst sove på magen i perioden som du blir bedt om å gjøre det. I løpet av de første to ukene skal du unngå kjøring, løfting av tunge objekter og brå bevegelser. Suturtrådene blir fjernet etter to uker. Trening skal unngås i de første 6-8 ukene avhengig av tilhelingen. Etter operasjonen skal du komme tilbake til oss til oppfølging etter en uke, 2 uker, 3 måneder og 12 måneder. Etter dette årlig kontroll.