Hva er forskjellen på ulike synskorrigerende operasjoner?

I våre dager anvendes det i hovedsak tre ulike prosedyrer for å forandre hornhinnens brytning med laser, altså for å oppnå endelig skarpsyn:

PRK – den absolutt sikre metoden
Vi utfører korreksjonen med laser direkte på overflaten av hornhinnen. PRK prosedyren anbefales for brytningsfeil under -4. Fordelen med denne prosedyren er at den er veldig trygg, og har utmerkede resultater. Ulempen er at de første tre dagene etter operasjonen kan være ubehagelige og smertefulle. Det tar 7-10 dager før man kan gå tilbake i jobb, og resultatet er langvarig.

LASIK – den bekvemme metoden
Laserkorreksjonen utføres i lagene rett under hornhinnen, som er helt følelsesløse. Derfor er det nødvendig å ha tilgang til lagene under overflaten. Med den tradisjonelle LASIK metoden blir det laget en «flap» (klaff) av hornhinnens materiale med en vibrerende kniv som heter mikrokeratom, slik at man når inn til disse lagene i øyet.

Fordelen med den tradisjonelle LASIK metoden er at det ikke er forbundet med ubehag eller smerter verken under eller etter operasjonen. Synskarpheten stabiliserer seg raskt, og derfor kan man vanligvis gå tilbake i jobb etter 1-2 dager. Ulempen er at spesielt på grunn av lappen som blir laget med det mekaniske mikrokeratomet, kan det forekomme komplikasjoner. På grunn av dette utfører ikke klinikken vår LASIK behandling, kun den absolutt trygge, komplikasjonsløse FEMTO behandlingen.

FEMTO – den trygge og bekvemme metoden
Fordelen med denne nye teknikken som er hel sikker – i motsetning til den tradisjonelle LASIK metoden – er at beskyttelsesflapen ikke blir laget av et menneske eller av et mekanisk instrument, men et spesielt laserinstrument. Beskyttelsesflapen lages basert på en plan laget av en datamaskin, med den nøyaktigheten til en laser, ned til nærmeste tusendels millimeter. Datamaskinen tegner så den ideelle beskyttelsesflapen for hver pasient, den spesielle laseren utformer den ideelle flapen som passer perfekt inn og som derved fester seg raskt og stabilt.

 

Fordeler med FEMTO:

– fullstendig trygt

– helt uten smerter

– utrolig raskt resultat

– De komplikasjoner som man kan se etter LASIK behandling forekommer ikke ved bruk av FEMTO Laser

– Metoden garanterer utmerkete resultater til og med for dem som har høy dioptri.

– Basert på flere millioner behandlinger i verden kan vi påstå, at FEMTO er et av de sikreste inngrepene innen medisin.

– Ingen ulemper i forhold til andre synskorrigerende metoder – bare fordeler

 

VISUMAX: toppmoderne teknologi for øyeoperasjoner med laser!
VisuMax, som er den nyeste femtosekund laseren til den tyske Zeiss fabrikken, muliggjør den mest skånsomme og sikreste behandlingen som finnes på senteret vårt, og den er både raskere og mer presis enn laserbehandlingene vi har hatt tidligere, og den er selvfølgelig uten smerter.

Hvorfor er VISUMAX enda bedre enn de tradisjonelle FEMTO behandlingene?
Den er tre ganger mer presis, åtte ganger raskere og usammenlignbart mer bekvem!

1. VisuMax laser virker med åtte ganger høyere fart, med 10 ganger mindre energi – laserimpulsene blir målt i nanojoule. Takket være disse egenskapene er VISUMAX en av de mest skånsomme femtosekund synskorrigerende teknikkene i verden.

2. VisuMax gjør det første trinnet som er nødvendig for å korrigere lysbrytningsfeil, – dvs. flapens utforming – slik at den ikke forandrer hornhinnens kurve, men følger dens naturlige bue med en presisjon som tidligere lasere ikke har vært i stand til.

3. VisuMax apparatets effektivitet og resultater er undersøkt gjennom flere forskningsstudier. Det er bevist at blant laserne som er blitt undersøkt, girVisuMax den glatteste skjæreflaten og gir best feste for flapen. Dette er viktig for at man skal sikre at flapen fester seg og ikke rører på seg etter inngrepet. Gjennom dette sikrer man at inngrepet er fullstendig trygt og effektivt for pasienten.

4. Forskning har også vist at etter VISUMAX prosedyren er det ingen fare for arrdannelse, og det ble funnet færreste tegn på betennelse i hornhinnens ytterste lag. I løpet av VisuMax laserens utvikling har Zeiss’ ingeniører funnet den perfekte balansen mellom skånsomhet og sikkerhet.

5. Fordelen med VISUMAX er enda større på grunn av inngrepets hastighet. VisuMax laser med lav energi utløser 520.000 laserimpulser per sekund, i motsetning til den tradisjonelle FEMTO prosedyrens laser som utløser 60.000 impulser. Slik blir lengden på behandlingen med VisuMax laser redusert til to tredeler av den originale behandlingstiden.

VisuMax kan hjelpe til og med de som ikke egnet seg til laserbehandling tidligere!
VisuMax laser er så presis og skånsom at alle de som tidligere ikke egnet seg for andre typer behandlinger uten smerter på grunn av faren for økt trykk i øyet, nå kan oppleve fullstendig skarpt syn.

Hvem anbefales VISUMAX laserbehandling til?
Til alle som er kortsynte, langsynte, har skjeve hornhinner (astigmatisme) eller alderssyn/lesebriller (presbyopi) som kan korrigeres med briller eller kontaktlinser. VISUMAX behandlingene (VISUMAX, VISUMAX HD, VISUMAX LBV) gjør laser øyeoperasjon mulig for mange sammenlignet med tidligere, men før disse behandlingene er det behov for grundig legeundersøkelse.

VISUMAX HD behandling
Hvorfor HD?

High Definition = nåleskarp
Den nyeste behandlingsprofilen som ble laget for MEL80 laserapparatet av den verdensberømte Carl Zeiss Meditec tilbyr det beste behandlingsresultatet. Den tar ikke bare hensyn til bølgefront-analysen, men også til de topografiske målingene, og korrigerer til og med de minste avvikene, og utfører korreksjonen som passer best til synets fysiologi. Resultatene med denne metoden taler for seg selv. Man har sett opp til 200% synskorreksjon. Dette resultatet kan sammenlignes med når man ser på HD tv i stedet for gammel tv.

Hvem egner seg for dette?
Egentlig alle som egner seg for VISUMAX behandling, og som har dioptri mellom +5 og -8.

Hvem er dette anbefalt til?
Først og fremst folk over 40, da øyets evne til å tilpasse seg ikke lenger avtar. Pasienter over 50 som har presbyopi, men ikke egner seg for lesebrille-behandling, kan også dra nytte av den nye prosedyren. Disse pasientene kan ikke bare nyte nåleskarpt langsyn, men kan også merke en liten forbedring i nærsynet, først og fremst i skjermavstand.

Lesebrille-behandling med laser – Visumax LBV

I de siste 25 årene har synskorreksjon med laser bare kunnet hjelpe de som brukte briller og kontaktlinser for å se langt. Man har ikke kunnet hjelpe de som har slitt med å kunne se klart på nært hold etter en viss alder, og som har vært avhengig av lesebriller for å kunne lese på telefonen eller i avisen.

Laserteknikkens utvikling har gjort det mulig for at vi nå også kan hjelpe pasienter som har lesebriller på grunn av aldersforandringer i øyet, og gi dem skarpsyn uten briller både for å se klart både på nært- og langt hold.

LBV – lesebrillebehandlingen – gir oss en løsning for lesebrille-problemet uten å måtte åpne øyet med operasjon.

Takket være den nye prosedyren, kan pasienter over 50 lese småbokstaver uten lesebriller, og uten og måtte behøve briller for å se langt heller.

Hvem er dette anbefalt til?

1. Hvis du er nærsynt og bruker briller for å lese, vil du kunne bli i stand til å se skarpt både på avstand og på nært hold uten briller eller kontaktlinser.
2. Hvis du trenger briller for å se langt, kan du få tilbake langsynet

3. Hvis du bare trenger briller for å se nært, kommer ikke brillene til å forstyrre deg i arbeid, fritidsaktiviteter eller daglige gjøremål etter behandlingen.

Gallery